Siirry sisältöön

Työharjoitteluun Provinciaan

Onnistunut harjoittelu on hyvä alku menestyksekkäälle uralle

Provincia on yhteiskunnallinen yritys. Meillä tämä tarkoittaa sitä, että liiketoimintamme eräs merkittävä kulmakivi on meitä ympäröivän yhteiskuntamme ja siinä toimivien ihmisten auttaminen. Haluamme työllistää, kouluttaa ja ohjata niin nuoria kuin varttuneempiakin osaajia ja vasta-alkajia elinikäisen urakehittymisen ja omasta osaamisesta innostumisen pariin.

Terhi Korhola kertoo lisää:

”Meillä Provinciassa on mahdollista suorittaa työharjoittelu minkä tahansa talous- ja henkilöstöhallinnon toiminnon parissa. Lähialueen ammatillisten oppilaitosten opintokokonaisuudet ja harjoittelujaksojen sisältövaatimukset ovat meille tuttuja ja näin ollen huomioimme nämä harjoittelutoiminnassamme.

Ammatillista peruskoulutusta suorittavan on mahdollista liikkua joustavasti organisaatiomme sisällä ja suorittaa kaikki taloushallinnon opintokokonaisuuksiin liittyvät työssäoppimisjaksot ja niihin liittyvät näytöt saman katon alla. Esimerkiksi taloushallintoon suuntautuneet merkonomiopiskelijat voivat suorittaa kaikki opintoihin kuuluvat harjoittelujaksonsa asiakaspalvelusta kirjanpitoon meillä Provinciassa siirtymällä tiimistä toiseen sulavasti.

Ammatillista korkea-asteen tutkintoa opiskelevalle voimme tarjota kattavan asiantuntijaosaamisen juuri opiskelijaa kiinnostavasta talous- ja henkilöstöhallinnon toiminnosta. Tällaisen syventävän harjoittelujakson jälkeen olen myös itse työllistynyt Provinciaan ja olenkin erittäin iloinen siitä, että sain jo harjoittelun aikana tehdä ihan omia työtehtäviä ja mahdollisuuden näyttää osaamistani.

Näen harjoittelutoiminnan hyödyllisenä niin harjoittelijan, Provincian kuin asiakkaankin näkökulmasta: Opiskelija saa arvokasta työkokemusta harjoittelun kautta jo ennen valmistumista ja harjoittelu meillä antaa hyvät valmiudet toimia talous- tai henkilöstöhallinnon asiantuntijatehtävissä tulevaisuudessa. Onnistuneen harjoittelujakson päätyttyä Provincian on helppo tarjota avoimia työpaikkoja, kun pohjalla on jo usein merkittävä määrä osaamista työtehtävissä ja tätä kautta myös asiakkaamme saavat hyödyn, kun uudeksi asiantuntijaksi voidaan valita jo heidän toimintaansa perehtynyt henkilö.

Uskon, että ammatillisten koulutusten kautta suoritetut harjoittelujaksot poikivat työpaikkoja jatkuvasti yrityksestä ja toimialasta riippumatta, kun yritys pääsee tutustumaan harjoittelijaan niin sanotusti etukäteen. On hienoa, että voimme osaltamme auttaa nuoria pääsemään työelämään tämän toiminnan kautta. Vaikka työpaikkaa ei aina voidakaan tarjota, tahdomme varmistaa, että harjoittelu antaa oikeaa työkokemusta, joka on arvokasta työtä hakiessa.”

Terhi Korhola
Provincia Oy

Harjoittelussa koettua

”Löysin harjoittelupaikan LAB-ammattikorkeakoulun Yammerin kautta, jossa oli ilmoitus vapaasta harjoittelupaikasta Provincialla. Kun olin hakenut ja saanut paikan, niin siitä ei mennyt kuin muutama viikko ja olinkin jo suorittamassa harjoittelua erilaisten järjestelmä- ja ICT-tehtävien parissa.

Sain työharjoittelussa sopivasti vastuuta ja haastavia tehtäviä. Sydäntä lämmitti erityisesti työyhteisö, joka oli kannustava ja lämminhenkinen eikä ongelmien kanssa tarvinnut koskaan jäädä yksin!”

Tomi Hietanen, IT-Harjoittelija

”Aloitin Provinciassa harjoittelujaksoni palkkojen hyvinvointitiimissä palveluasiantuntijaharjoittelijana. Löysin harjoittelupaikkani äitini työkaverin vinkkaamana, ja laitoin kyselyn Provincian nettisivujen kautta, minne tai kenelle voisin lähettää hakemukseni. Pääsin haastatteluun ja sain harjoittelupaikan, jossa aloitin harjoitteluni jo muutaman päivän suunniteltua aikaisemmin.

Harjoitteluni oli opettavaista ja mukavaa sekä sopivan haastavaa. Sain tehdä monipuolisesti palkkojen laskuun liittyviä työtehtäviä ja sain myös neuvoja ja opastusta aina tarvittaessa. Osaston työtoverit ottivat minut vastaan ilomielin ja tunsin voivani kysyä neuvoa ja työtehtäviä keneltä tahansa tiimiissä. Esimiehelläni oli myös aina aikaa kuunnella ja ohjata. Sain paljon positiivista palautetta ja virheisiin suhtauduttiin rakentavasti.

Sain harjoitteluni puolivälissä työtarjouksen palkkatiimin kesätyöntekijänä, mikä oli erittäin iloinen uutinen opiskelijalle, ja siirtyminen palkalliseksi työntekijäksi sujui helposti ja vaivatta harjoittelun ansiosta. Sain myös jatkaa kesätyöni jälkeen osa-aikaisena sijaisena opiskelujeni ohella pitkälle syksyyn.

Kiitosta annan erityisesti työtovereilleni ja esimiehelleni, jotka väsymättä ja kärsivällisesti jaksoivat vastata kysymyksiini ja luottivat minuun antamalla entistä vastuullisempia tehtäviä itsenäisesti suoritettavakseni.”

Essi Pekkonen, harjoittelija

Jätä hakemus

Harjoitteluvastaava Päivi Oksanen kertoo mielellään lisää. Tavoitat Päivin tyoharjoittelu@provincia.fi -osoitteesta.