Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Provincialla vahva kasvun vuosi takana

Lahden kaupungin, Päijät-Hämeen hyvinvointialueen ja kuntien omistaman Provincia Oy:n päättynyt tilikausi oli onnistunut. Provincian liikevaihto vuonna 2022 oli 10 387 480 euroa, joka on lähes 17 %:ia enemmän kuin edeltävällä tilikaudella. Yhtiön liiketulos vastaavalta ajanjaksolta oli 53 183 euroa*. Yhtiö on asiakkaiden omistama inhouse-yhtiö, jonka tavoitteena ei ole maksimoida voittoa vaan kanavoida hyödyt asiakkaan edullisempiin palveluhintoihin.  Yhtiö tuottaa talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita ja järjestelmäratkaisuja.

Yhtiön toimitusjohtaja Anna-Kaisa Packalén oli erittäin tyytyväinen päättyneeseen vuoteen. ”Viime vuonna oli odottamattoman paljon ympäristöstä aiheutuvia haasteita. Vähäisempänä ei ollenkaan Ukrainan kriisi, joka aiheutti mm. varautumisen tarkastelua kyberuhkien varalle sekä toimittajien kustannustason nousua. Pystyimme samaan aikaan tuottamaan entistä enemmän lisäarvopalveluita asiakkaillemme, joka osaltaan kompensoi kustannustason nousua ja yhtiö pystyi tekemään positiivisen tuloksen”, kertoo Packalén.

Talouslukujen lisäksi merkittävä onnistuminen yhtiölle oli Päijät-Hämeen Hyvinvointialueen talous- ja henkilöstöhallinnon järjestelmäprojekti ja ennen kaikkea palkanmaksun toteutuminen suunnitellussa aikataulussa.  Provincian asiakastyytyväisyys kasvoi päättäjäasiakkaiden osalta vuoden aikana +61 NPS -tasoon, joka on tällä toimialalla poikkeuksellisen kova taso.  Toimitusjohtaja Packalén iloitsee myös yhtiön herättämästä kiinnostuksesta. ”Saamme paljon kyselyitä uusilta asiakkailta. Viime vuonna uutena asiakkaana aloitti Mäntsälän kunta ja lisäksi Heinolan kaupunki tuli uudeksi osakkaaksi yhtiöön. Haemme maltillista kasvua edelleen mutta emme asiakaspalvelun kustannuksella”, jatkaa Packalén.

Lisätiedot: Toimitusjohtaja Anna-Kaisa Packalén + 358 50 353 2390

*Luvut ovat tilintarkastamattomia lukuja

Anna-Kaisa Packalén