Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Provincia ja digipostipalvelu Kivra yhteistyöhön – Yhteistyöllä tavoitellaan kustannussäästöjä ja kirjepostin sähköisyysasteen kasvattamista

Digipostipalvelu Kivra tulee käyttöön 22.4. alkaen Provincian kaikille asiakasorganisaatioille kuluttajalaskujen toimittamiseen sähköisesti digipostina e-laskun ja muiden sähköisten kanavien rinnalle. 

Provincian kautta lähetetään kotitalouksiin edelleen noin 730 000 paperilaskua vuosittain, vaikka ne olisivat lähetettävissä edullisemmin, nopeammin ja saavutettavammin sähköisesti. Euromäärissä paperilaskujen toimittamisesta syntyvistä kustannuksista puhumme yli puolen miljoonan euron kulueristä. 

Provincian asiakasorganisaatioita ovat tällä hetkellä julkishallinnon organisaatiot, kaupunkeja ja kuntia. 

”Tässä vaiheessa on oikea aika jokaisen kuluttajan siirtyä käyttämään sähköisiä digitaalisia postin toimituskanavia ja alkaa tottua digitaaliseen asiointiin. Suomessa tullaan siirtymään lähivuosina asteittain digitaaliseen postinjakeluun hallitusohjelmassakin linjatun Digi ensin -hankkeen myötä” kommentoi Provincian talousjohtaja Tapio Jaakkola.

Kivran käyttöönoton myötä kaikki ne asiakkaat, joilla Kivra on käytössä, saavat laskut automaattisesti sähköisesti, digipostina. Tämä automaattisuus mahdollistaa myös suuri volyymillisten kerta- ja satunnaislaskutettavien laskujen sähköistämisen, joita ei aiemmin ole voitu sujuvasti sähköistää.

“Olemme onnistuneet Ruotsissa yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyöllä saavuttamaan merkittäviä kustannussäästöjä postinjakelussa kotitalouksille ja mahdollistaneet nopean tiedon välittämisen vastaanottajille maantieteellisestä sijainnista riippumattomasti. On todella hienoa, että voimme yhteistyöllä Provincian kaltaisten toimijoiden kanssa edistää digipostin laajentumista Suomessa ja vauhdittaa siten digitalisaatiota koko yhteiskunnassa. Tällä hetkellä Suomessakin jo iso osa kunnista ja hyvinvointialueista toimittaa laskut digipostina “ Kivran toimitusjohtaja Ilari Abdeen iloitsee

Palveluna digipostipalvelu Kivra on kuluttajille täysin ilmainen ja sen voivat ottaa käyttöön kaikki yli 15-vuotiaat henkilöt. Kivraa voi käyttää sekä mobiilisovelluksella että tietokoneen verkkoselaimella.

Lisätietoja

Provincia Oy
Tapio Jaakkola, talousjohtaja
Sähköposti: tapio.jaakkola@provincia.fi 

Kivra Oy
Ilari abdeen, toimitusjohtaja
Sähköposti: ilari.abdeen@kivra.fi

 

Kivra Oy
Kivra on digipostipalvelu, joka kokoaa kuluttajien tärkeät dokumentit turvallisesti ja saavutettavasti samaan paikkaan, vahvan tunnistautumisen taakse. Palvelua käyttää digipostin toimittamiseen asiakkailleen Suomessa jo yli 40 000 yritystä ja organisaatiota, kuntaa ja hyvinvointialuetta, kaikilta toimialoilta sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta. Kivra on saapunut Suomeen Ruotsista vuonna 2020, jossa palvelua arjen dokumenttien hallintaan käyttää jo lähes 6 miljoonaa ruotsalaista. Kivra rakentaa Suomeen yhdessä kumppaniverkoston kanssa turvallista, kestävää ja helppokäyttöistä digipostia.

Lisätietoja osoitteesta www.Kivra.fi.