Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen ensimmäinen palkanmaksu onnistui

Päijät-Hämeen hyvinvointialue aloitti toimintansa vuoden 2023 ensimmäisenä päivänä. Hyvinvointialue työllistää alueella noin 7 600 terveydenhoidon, sosiaalialan sekä pelastustoimen ammattilaista. Vakituisen henkilöstön palkat maksetaan kuun puolivälissä, ja uuden organisaation palkanmaksun onnistuminen onkin ollut henkilöstön näkökulmasta ehkä alkuvuoden jännittävin konkreettinen toimenpide.

Hyvinvointialueen henkilöstöjohtaja Erja Saari sekä koko henkilöstöpalvelujen tiimi voi nyt huokaista helpotuksesta. Saari jakaa onnistumisesta kiitosta hyvinvointialueen yhteistyökumppaneille Provincia oy:lle ja järjestelmätoimittaja Visma oy:lle.

– Tunne tällä hetkellä on valtavan hyvä ja helpottunut. Tällaisiin projekteihin liittyy paljon riskejä, vaikka tiimimme onkin tehnyt töitä erittäin kunnianhimoisesti ja riskejä ennakoiden. Mielestäni onnistumisen avaimena olivat erityisesti vahva yhteishenkemme ja sitoutumisemme tavoitteisiin sekä aikatauluihin, kertoo Provincian toimitusjohtaja Anna-Kaisa Packalen.

Hän haluaa antaa erityskiitoksen järjestelmätoimittaja Vismalle ja hyvinvointialueen avainhenkilöille, joiden kanssa työskentely on ollut hänen mielestään ratkaisukeskeistä ja onnistunutta.

– Päijät-Hämeen hyvinvointialueen palkkakäyttöönottoprojekti meni järjestelmätoimittajan silmin suunnitellusti. Pitkä kokemuksemme ja sitoutunut henkilöstömme takasivat sen, että kaikki tekniset ratkaisut saatiin rakennettua tavoiteaikataulussa, toteaa Juha Mäntylä, Visma Publicin toimitusjohtaja.

Mäntylän mielestä oleellista tämän tyyppisissä projekteissa on vahva yhteistyö ja projektinhallinta.

– Meidän toimittamamme palkka- ja HR-järjestelmäkokonaisuus on ollut käytössä monilla sairaanhoitopiireillä, ja sen suhteen ei tarvinnut jännittää, toimiiko se teknisesti uusilla hyvinvointialueilla, sanoo Mäntylä.

Lisätietoja:

Päijät-Hämeen hyvinvointialue, henkilöstöjohtaja Erja Saari, p. 044 440 3463, erja.saari@paijatha.fi

Provincia Oy, toimitusjohtaja Anna-Kaisa Packalen, p. 050 353 2390, anna-kaisa.packalen@provincia.fi

Visma Public Oy, toimitusjohtaja Juha Mäntylä, p. 0400 406 767, juha.mantyla@visma.com