Siirry sisältöön

Puheenaiheita

Astetta merkittävämpää työharjoittelua

Päijäthämäläinen talous- ja henkilöstöhallinnon (TaHe) palvelukeskus Provincia Oy vastaanotti yhteiskunnallinen yritys -merkin Suomalaisen Työn Liitolta. Provincialle tärkeä merkki kuvastaa hyvin kuntaomisteisen organisaation tiukkoja tavoitteita ratkoa yhteiskunnallisia epäkohtia liiketoimintansa avulla. Provinciassa brändiarvot on pistetty todellisiin töihin ja tämä näkyy muun muassa opiskelijaharjoittelijatoiminnassa. Provinciassa harjoittelu johtaa usein työpaikkaan asti.

”Me olemme jalostaneet harjoittelijatoiminnan niin, että se hyödyntää sekä asiakasta että harjoittelijaa. Emme pelkää haastaa omia asiantuntijoitamme antamaan todellista näkymää harjoittelijoille läpi koko organisaation”, toimitusjohtaja Ulla Kukkonen sanoo.

Ammatillista peruskoulutusta suorittavan on mahdollista liikkua joustavasti läpi organisaation. Syvän oppimiskokemuksen kannalta on merkittävää, että harjoittelija voi suorittaa kaikki taloushallinnon opintokokonaisuuksiin liittyvät työssäoppimisjaksot ja niihin liittyvät näytöt saman katon alla.

”Esimerkiksi taloushallintoon suuntautuneet merkonomiopiskelijat voivat suorittaa kaikki opintoihin kuuluvat harjoittelujaksonsa asiakaspalvelusta kirjanpitoon meillä Provinciassa siirtymällä tiimistä toiseen sulavasti”, harjoittelutoiminnasta Provinciassa vastaava Terhi Korhola kertoo.

Provincian toimitusjohtajalle syvemmän oppimispolun tarjoaminen on luonteva ja tulevaisuuden kannalta järkevä tapa toimia.

”Tulevaisuudessa talous- ja henkilöstöhallinnossakin todellinen palveluarvo tulee siirtymään numeroiden pyörittelystä asiakaspalveluun ja asiakkaan todelliseen näkemiseen. Asiakkaan kanssa tapahtuva jatkuva kehittäminen, palveleva vuoropuhelu ja varsinkin näiden johtaminen on tällä alalla vielä harvinaista. Pääsemällä kiinni tähän toimintaideaamme harjotitelija saa syventyä todella monipuolisesti sekä asiakkaan asioihin että meidän puolella tapahtuvaan työhön, myös koko alan kehittämiseen”, Kukkonen linjaa.

Kukkoselle auttaminen ja vastuun kantaminen ovat luonteva tapa, jolla yritys alasta riippumatta voi kantaa kortensa kekoon toimintaympäristössään.

”Teemme paljon yhteiskunnallista työtä. Erittäin aktiivisen ja modernin harjoittelutoiminnan lisäksi haluamme jatkossa kehittää projektia, jonka kautta vaikeasti työllistettäviä ja syrjäytymisuhan alla olevia nuoria saadaan koulutettua työelämään. Robotiikka ei tule tappamaan talous- ja henkilöstöhallinnon alan ihmistarvetta, sillä asiakaspalvelussa ja erityisosaamista vaativissa palveluissa ihmisen tarve vain kasvaa. Kunnat ovat edelleen suuressa paineessa järkevöittää hallinto- ja kulurakenteitaan, ja siinä prosessissa tavanomainen palvelukeskus ei riitä. Asiantuntijan täytyy olla yhtä aikaa vahvaharteinen supersankari, johtaja, ketterä orava ja TaHe-akrobaatti. Me kutsumme näitä superhenkilöitä asiantuntijaperheeseemme kasvamaan todellisiin gurun mittoihin”, Kukkonen sanoo.

Lisätietoja

Ulla Kukkonen, toimitusjohtaja, Provincia Oy, ulla.kukkonen@provincia.fi, 044 4356 113.