Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Päijät-Hämeestä Suomen vahvin ja muuttovoittoisin maakunta

Päijät-Hämeen maakuntajohtaja Jari Parkkonen on toivonut soteuudistuksesta aitoa uudistusta. Tämä turvataan nyt vahvalla talous- ja henkilöstöhallinnon kumppaniuudistuksella, kun päijäthämäläinen TAHE-talo Provincia Oy on ottanut laajemman otteen maakunnan palvelukeskuksena. Liikkeellä turvataan digitaalinen kehitys sekä erinomaiset synergiaedut kuntien ja kuntayhtymien kanssa.

”Vaikka nykyaikana palveluiden tuottamisen läheisyys ole enää itseisarvo, se tuottaa kuitenkin mahdollisuuksia suurempaan vuorovaikutukseen ja parempaan ymmärrykseen toimintaympäristöstä sekä haasteista”, maakuntajohtaja Parkkonen sanoo.

”Automaation ja digitalisaation mukana tuomat tehokkuudet Provincian palveluprosesseissa antavat meille asiakkaan toiveiden kuulemiseen ja ymmärtämiseen enemmän aikaa. Tämä näkyy suoraan asiakastyytyväisyytenä sekä palvelun ja toiminnan kehittämishankkeina”, Provincian toimitusjohtaja Ulla Kukkonen kertoo.

Kumppanin valinnassa korostuivat tehokkuus, toimivuus ja vaivattomuus.

”Palveluiden digitalisointi ohittaa perinteisiä tuotantoportaita. Se nopeuttaa toivottavasti palveluiden tuottamista asiakkaille, sekä auttaa tarjoamaan yhä enemmän asiakasrajapintaan ajasta riippumattomia ja nykyaikaisia palveluita”, Parkkonen toteaa.

”Digitalisaatio tarjoaa huimia trimmausmahdollisuuksia budjetillisesti. Projektissa palveluntarjoajalla on oltava sekä valmiita digitalisoituja prosesseja että herkät korvat kehittää uusia. Lisäksi tarvitaan aidosti muutosvalmis kumppani. Digitalisoinnin säästöt tarkoittavat automaattisesti myös sitä, että esimerkiksi kunnan täytyy olla valmis sijoittamaan myös ostettavien palveluiden oheistoimintojen koneellistamiseen”, Kukkonen sanoo.

Kuntalaisia ja kehitystä kuunnellaan

Päijät-Hämeessä kuunnellaan kuntalaista kehityksen ohella. Tavoitteissa on rakentaa Suomen vahvin ja muuttovoittoisin maakunta. Tavoite on kunnianhimoinen ja Parkkosella on selvä resepti sen saavuttamiseksi: ”Selkeät tavoitteet, organisaatio ja toiminta niiden mukaiseksi. Meillä kuunnellaan herkästi palautetta ja toiveita, ja tarvittaessa mukaudutaan uuteen asentoon”, Parkkonen vakuuttaa.

Uusien kumppanuuksien solmiminen ja entisten vahvistaminen eivät ole kuntalaisen kannalta aivan mitättömiä ratkaisuja, vaikka äkkisiltään saattaakin siltä näyttää.

”Nämä kumppanuudet näkyvät jokaisen kuntalaisen elämässä tavalla tai toisella. Onnistuessaan valinnat selkeyttävät perustoimintaa tuoden niihin kustannustehoja, luotettavuutta ja toimivuutta”, Parkkonen sanoo.

”Verkostomainen toimintamalli antaa aikaa ja vapauttaa resursseja, mikä taas edesauttaa julkishallinnon organisaatioita keskittymään omaan erikoisosaamiseensa”, Kukkonen toteaa.

Lisätietoja:

Ulla Kukkonen, 044 435 6113, ulla.kukkonen@provincia.fi

Jari Parkkonen, 0400 862 977, jari.parkkonen@paijat-hame.fi