Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Lisätietoja Provincian palvelinympäristön haittaohjelmasta

Provincian laitekantaan päässyt haitake on aiheuttanut hitautta, toimintahäiriöitä ja katkoksia useissa järjestelmissä. Haittaohjelma tunnistettiin loppuviikosta muistinvaraisena toimivaksi kryptovaluutan louhintaan erikoistuneeksi haitakkeeksi, joka käynnistää prosesseja ja vie siten palvelimilta kapasiteettia. Häiriöt ovat koskettaneet Lahden kaupunkia, konserniyhtiöitä sekä Provincian konesalissa olevia PHHYKYn palveluita.

Haitake on viikonlopun aikana entistä paremmin tunnistettu, se pystytään havaitsemaan ja poistamaan. Toimenpiteet puhdistamiseksi on käynnissä ja suurin osa laitteista on jo puhdistettu.

Provincia ICT-palvelut on rajannut tietoliikenneyhteyksiä, jotta haittaohjelmien leviäminen muualle voidaan estää. Tietoliikenneyhteyksiä ei palauteta kunnes haittaohjelmasta on päästy eroon. Tällä hetkellä siis kaikki järjestelmät toimivat ja tiedot ovat tallessa, mutta niihin pääsy ja niiden käyttö on estetty varotoimenpiteenä.

Provincian ICT-palvelut jatkaa toimenpiteitä laitekannan puhdistamiseksi ja haittaohjelman poistamiseksi sekä pyrkii aktiivisesti turvaamaan kriitisimpien järjestelmien toiminnan.

Lisätietoja: ICT-palvelut liiketoimintajohtaja Jarmo Tuovinen, jarmo.tuovinen@provincia.fi, 044 416 4190.

ICT-palvelut
Provincia Oy